Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2006 23:27 - Футболен анализ - отборът на старите любители, срещу отбора на младите звезди : )
Автор: iskander Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1033 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.03.2006 23:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От години играем веднъж седмично футбол. То всъщност кога играем, кога не, де. Важен е обаче зарядът в играта.

Ние винаги сме непрофесионалистите. Една сбирщина стари кримки (нали знаете, че "кримка" идва от Кримската война, а не от криминално битие) - дъртите типове, дето играят срещу невръстни футболни звезди. Тея момчета са доста организирани и тренирани. Имат поглед върху играта, умеят да си подават, бързи са - изобщо истински футболисти. Но често ги бием : )
Ето и причините:
1. Тия типчета са доста нахъсени за победа. Ние играем основно за удоволствие. В момента, в който ни поведат ние нямаме какво да губим и просто продължаваме да играем. С кеф. В момента, в който вкараме гол те се изнервят и започват да грешат, стават припряни, груповата им игра започва да страда. В този момент ние им вкарваме още някой гол и нещата за тях започват да стават критични.
Е, има и вариант те дълго да се съпротивляват.
2. Тогава, след няколко гола преднина за тях, когато мачът изглежда спечелен за тях, ние намираме сили, които те вече нямат (както казва Витали "то колко му е моторчето на това хлапе - не може да тича вечно") и просто започваме да надделяваме и да връщаме голове. Тогава сработва сценарият от т.1 и ефектът се усилва - имаме уморен и психически грохнал противник : )
Има и още едно нещо:
3. Те някак не ни приемат насериозно. Голяма грешка. Първо - ние сме доста енергични - (Дренката и Дочев са примери за това) и освен това носим повече на ръгане - хора като Витали и Пешо или Щефи да речеш са си сериозно препятствие за всеки. Второ - имаме доста повече житейски опит и той някак ни помага на психиката. Видели сме доста повече и сме преживели достатъчно загуби и това не ни тревожи. Трето - ние не се приемаме насериозно - и да паднем и да бием - пак ще ни е готино. Е, ако бием е много по-добре. Днес ни биха с 8:4, ама мачът беше добър - все пак е едва трети от началото на сезона и още сме доста дървени...

И така за поколенията : )))

ПП: Някои от споменатите лица в дописката не се познават или не са играли заедно - това е един обобщен модел на начина, по който отборът на дъртите играе срещу отбора на младите звезди


Тагове:   анализ,   младите,   отбора,   отборът,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iskander
Категория: Лични дневници
Прочетен: 106353
Постинги: 44
Коментари: 72
Гласове: 148
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031